Πτώση ευρωπαϊκών ομολόγων λόγω Τραμπ

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 12:34
UPD:12:52
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι ιθύνοντες της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τη Μόσχα, πραγματοποιώντας τουλάχιστον 18 τηλεφωνικές επικοινωνίες πριν την ημέρα των προεδρικών εκλογών.

Σε πτώση βρίσκονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερα καταφύγια, μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις σχέσεις Τραμπ - Ρωσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι ιθύνοντες της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με τη Μόσχα, πραγματοποιώντας τουλάχιστον 18 τηλεφωνικές επικοινωνίες πριν από την ημέρα των προεδρικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα αμερικανικά assets, φοβούμενοι κλιμάκωση της πολιτικής αβεβαιότητας, και στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις, όπως η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Ενδεικτικά, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κινούνται πτωτικά κατά 2 έως 6 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου διολισθαίνει κατά 6 μονάδες βάσης στο 0,32%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα