Καπράλος: To 2005 να είναι χρονιά με αυξημένους τζίρους στο ΧΑ

Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2005 18:09

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των χρηματιστηριακών εταιρειών μελών του ΧΑ, ενώ αργοτερα, παρουσία όλων των παραγόντων της αγοράς, η πρώτη συνεδρίαση του χρόνου ξεκίνησε με τον ήχο του παραδοσιακού χειροκίνητου κουδουνιού.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο του ΧΑ κ. Σπύρο Καπράλο ο οποίος έδωσε στους παρευρισκόμενους την ευχή «το 2005 να είναι μια χρονιά με αυξημένους τζίρους στο Χρηματιστήριο και κέρδη για όλους, τα μέλη, τις εισηγμένες εταιρείες, τους θεσμικούς επενδυτές, αλλά και τον ανώνυμο ιδιώτη επενδυτή». Εμείς, τόνισε ο κ. Καπράλος, «θα επιμείνουμε για την διαφάνεια, και θα προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο προκειμένου να ανακτηθεί η αξιοπιστία της αγοράς».

Η εκδήλωση της κοπής πίτας των μελών πραγματοποιήθηκε στην παραδοσιακή αίθουσα συναλλαγών της Σοφοκλέους και το τυχερό φλουρί «έπεσε» στον Πρόεδρο της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών Νικόλαο Μπέρτσο.

Ερευνα ΧΑ

Ο πρόεδρος του ΧΑ Σπύρος Καπράλος παρουσίασε και τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το ΧΑ στα μέλη του, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν την επενδυτική κοινότητα και θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση «προτύπων» για τον ρόλο των συμμετεχόντων στην αγορά.

Η έρευνα είχε και την έννοια της εξοικείωσης και συμμετοχής των μελών στα τελευταία mock trading του 2004. Ο λόγος είναι ότι τη νέα χρονιά έχουν προγραμματιστεί αρκετές αλλαγές στο ΟΑΣΗΣ προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του και έτσι θα συνεχιστεί με καλύτερα δεδομένα και οργάνωση στο 2005.

Στη πρώτη ερώτηση για το «ποια εισηγμένη θεωρείτε ότι ήταν αποτελεσματικότερη στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού το έτος 2004» η επικρατέστερη απάντηση ήταν η εταιρεία ΤΙΤΑΝ.

Στην ερώτηση «ποια εισηγμένη θεωρείτε ως καλύτερη επενδυτική ευκαιρία για το έτος 2005», η απάντηση ήταν η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Η εξαγορά της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από το ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ήταν η «επιχειρηματική συμφωνία του έτους 2004 που είχε τη μεγαλύτερη απήχηση στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά».

Στην ερώτηση ήταν «ποιος χρηματιστηριακός συντάκτης θεωρείτε ότι κάλυψε πληρέστερα τις ανάγκες ενημέρωσής σας στα θέματα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς», η επικρατέστερη απάντηση ήταν ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα