Π. Λιαργκόβας: Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, είναι η σειρά των δανειστών

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 22:59
UPD:23:07
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Όπως επεσήμανε o Παναγιώτης Λιαργκόβας, το χρέος είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία, το οποίο δεν έχει επιλυθεί (φωτ. αρχείου).

Γενναία ρύθμιση του χρέους ζήτησε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο οποίος συμμετέχει στο Διεθνές Συμπόσιο για την ελληνική κρίση που διοργανώνει στη Βιέννη το Πανεπιστήμιο Webster.

«Η Ελλάδα έκανε από την πλευρά της αυτό που έπρεπε να κάνει, είναι η σειρά των εταίρων, των δανειστών, να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και για το οποίο είχαν δεσμευτεί από το Eurogroup του Μαΐου του 2016», τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως επεσήμανε, το χρέος είναι ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία, το οποίο δεν έχει επιλυθεί.

Ανέφερε ότι όπως δείχνουν όλες οι αναλύσεις δεν είναι βιώσιμο και ζήτησε τη ρύθμισή του.

«Διαφορετικά θα είμαστε σε μία παγίδα, όπως τη λέμε, του χρέους, δηλαδή, επειδή είναι πολύ μεγάλο το ύψος του χρέους, αυτό θα απομακρύνει τις επενδύσεις και επειδή θα προσπαθούμε συνεχώς να δημιουργούμε πρωτογενή πλεονάσματα για να πληρώνουμε τις δανειακές υποχρεώσεις, αυτό σημαίνει ότι τα επιτόκια θα συντηρούνται υψηλά, θα είμαστε υποχρεωμένοι να δανειζόμαστε συνέχεια», εξήγησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλουμε φορολογία για να δημιουργούμε πρωτογενή πλεονάσματα, που όμως δεν είναι αποτελεσματικό, όπως έχουμε δει, γιατί η συνεχής φορολόγηση, η συνεχής επιβάρυνση, η συνεχής λιτότητα, είναι εις βάρος της ανάπτυξης».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα