Βελτίωση της μεταποίησης τον Δεκέμβριο

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 13:41
UPD:13:45

Mικρή βελτίωση σημείωσε τον Δεκέμβριο η γενική εικόνα των οικονομικών συνθηκών του ελληνικού μεταποιητικού τομέα. Συγκεκριμένα ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών, PMI, διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες από 50,7 τον Νοέμβριο και κατέγραψε τον εντονότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες επεκτάθηκαν ραγδαία, ενώ οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν για πρώτη φορά στους τρεις μήνες. Η απασχόληση συρρικνώθηκε σε οριακό βαθμό. Η αύξηση τιμών εισροών μετριάστηκε για δεύτερο συνεχή μήνα, ενώ οι τιμές εκροών αυξήθηκαν οριακά.

Η παραγωγή στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα επεκτάθηκε με σταθερό ρυθμό τον Δεκέμβριο, αλλά με τον εντονότερο βαθμό των τελευταίων τριών μηνών. Οι νέες παραγγελίες υπέδειξαν μέτριο ρυθμό αύξησης, ενώ οι παραγγελίες εξαγωγών σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο, παρ'ότι μόνο οριακά.

Η μεταποιητική απασχόληση συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα, καθώς οι εταιρείες προσπάθησαν να μειώσουν το κόστος, παρ'όλα αυτά ο ρυθμός συρρίκνωσης ήταν μόνο οριακός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα