Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μανώλη Κεφαλογιάννη

Καταγγέλλει προσθήκη ειδικού όρου στις εγκριτικές πράξεις μεταξύ κράτους και Εφοπλιστών σε βάρος των ναυτικών
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2005 18:19
UPD:18:20

Για προσθήκη, με άκρα μυστικότητα, ειδικού όρου στις εγκριτικές πράξεις μεταξύ Κράτους και Εφοπλιστών, βάσει του οποίου κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους 5.000 περίπου ναυτικοί κατωτέρων πληρωμάτων, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, «με άκρα μυστικότητα και χωρίς να ερωτηθούν οι κοινωνικοί εταίροι (Π.Ν.Ο.), άλλαξε με υπογραφές των κ.κ. Μ. Κεφαλογιάννη, Αδ. Ρεγκούζα και Χρ. Φώλια, όρος της εγκριτικής πράξης, ο οποίος έχει ισχύ νόμου για όλα τα πλοία».

«Η αλλαγή του όρου συνεγράφη στο Υ.Ε.Ν., χωρίς αιτιολογική έκθεση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υ.Ε.Ν.. Η σχετική απόφαση φέρει μόνο την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του Υ.Ε.Ν. κ. Ι. Τζοάννου και ουδενός άλλου. Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω Γενικός Γραμματέας υπήρξε επί 20ετία σύμβουλος της ΄Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΤΕ Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται επίσης, πως η «αλλαγή του όρου αυτού που διέπει πλέον όλα τα ελληνικά πλοία, υπογράφτηκε χωρίς να προβεί το Υ.Ε.Ν., για ένα τόσο σημαντικό θέμα, ούτε καν σε τυπική ανακοίνωση Τύπου. Απλώς, σεμνά και ταπεινά, απεκρύβη το θέμα από το ναυτικό κόσμο».

Όπως υποστηριζει το ΠΑΣΟΚ, «η προσθήκη του όρου 56 στην εγκριτική πράξη έγινε το Σεπτέμβριο 2004. ΄Ετσι εξηγούνται οι λεονταρισμοί περί βέτο για τη δήθεν ποινικοποίηση της ναυτικής εργασίας (το οποίο ποτέ δεν ασκήθηκε), λεονταρισμοί οι οποίοι αποτελούσαν προφανώς προπέτασμα καπνού, για την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».

«Απέναντι σε μια κυβέρνηση "ευκαιρίας", το λόγο έχει το ναυτεργατικό κίνημα το οποίο, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (στη Βουλή), εξαπατήθηκε και περιφρονήθηκε», καταλήγει τη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα