China Aviation: Αίτηση διαγραφής χρεών κατά 60%

Από τους πιστωτές της, σύμφωνα με την πρόταση σχεδίου
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 08:09

ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ κατά 60% του χρέους της, πριν από την πρόταση εξόφλησης των οφειλών της, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σιγκαπούρης, στις 24 Ιανουαρίου, θα ζητήσει από τους πιστωτές της, η China Aviation Oil (Singapore) Corp., σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Η εταιρεία, που μονοπωλεί την αγορά εισαγωγής καυσίμων αεροσκαφών στην Κίνα, οφείλει περισσότερα από 500 εκατ. δολ. (εκτός των οφειλών της μητρικής της).

Η επιβίωση της China Aviation Oil, βασίζεται στο σχέδιο των πιστωτών, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs Group Inc., της Societe Generale SA και της Mitsui & Co. Η πρόταση εγγύσης ύψους 100 εκατ. δολ. από τις κυβερνήσεις της Κίνας και της Σιγκαπούρης, δεν πρόκειται να προχωρήσει, εκτός κι αν γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της μητρικής της εταιρείας, τον Jia Changbin, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, στις 14 Δεκεμβρίου.

Η China Aviation Oil κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο νόμο περί πτωχεύσεων στη Σιγκαπούρη στις 29 Νοεμβρίου, μετά την απώλεια 550 εκατ. δολ. από τη διαπραγμάτευση συμβολαίων πετρελαίου για κερδοσκοπικούς λόγους. Τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία της μέχρι το τέλος του 2003 ήταν 137 εκατ. δολ., σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της. Η πώληση αυτών των στοιχείων, ενδέχεται να αποφέρουν το ποσόν των 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα