Goldman: Προσφορά στην τρέχουσα τιμή της WMC από την Xstrata

Αν θέλει να επιτύχει την εξαγορά της
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 09:21

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ της προσφοράς της, κοντά στην τρέχουσα τιμή, πρέπει να προχωρήσει η Xstrata Plc, η οποία θέλει να εξαγοράσει την WMC Resources Ltd., αντί του ποσού των 7,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (5,7 δισ. δολ. ΗΠΑ), εάν θέλει πράγματι να το επιτύχει, εκτιμά η Goldman Sachs JBWere Pty.

Η WMC, η πέμπτη σε μέγεθος παραγωγός νικελίου στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες, ότι η αξία της κυμαίνεται από 7,17 έως 8,24 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, αντί των 6,35 δολ. ανά μετοχή που προσφέρει η Xstrata, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ομίλου συμβούλων, Grant Samuel & Associates Pty. Χθες, οι μετοχές της WMC, έκλεισαν στα 7,32 δολ. η μία, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα της αξίας της.

Σημειώνεται, ότι, από τις 22 Νοεμβρίου oι μετοχές της, διαπραγματεύονται υψηλότερα, μετά την πρόταση εξαγοράς της από την Xestra και τις εικασίες για ανταγωνιστικές προσφορές από την Rio Tinto Group. Η Xstrata, η μεγαλύτερη εξαγωγός άνθρακα για βιομηχανική χρήση στον κόσμο, μπορεί να καταβάλλει 7,30 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Morgan Stanley και να αυξήσει τα κέρδη της.

Η προσφορά της Xstrata για την απόκτηση της WMC Resources, γίνεται σε μία εποχή που η ζήτηση μετάλλων από την Κίνα έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η WMC ελέγχει επίσης το ορυχείο Olympic Dam στη Νότιο Αυστραλία, το οποίο είναι το τέταρτο σε μέγεθος στον κόσμο σε κοιτάσματα χρυσού και χαλκού και η μεγαλύτερη πηγή ουρανίου.

Σήμερα, οι μετοχές της WMC υποχωρούσαν τέσσερα σεντς, ποσοστό 0,6%, στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, στις 10:39 π.μ., ώρα Σύδνεϋ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα 8,5 δισ. δολ. Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα