Ανοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ στο Λονδίνο

Στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2005 11:03

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα, τριών εβοδμάδων, διαπραγματεύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γιέν, καθώς εικάζεται, ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ, θα επιταχύνει τον ρυθμό αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Πέρυσι, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, αύξησε πέντε φορές τα επιτόκια, στο 2,25%, πάνω από το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στο 2%. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 14 Δεκεμβρίου, που δόθηκε αργά χθες στη δημοσιότητα, τα επιτόκια βρίσκονται πολύ πιο χαμηλά από τα απαιτούμενα επίπεδα μείωσης του πληθωρισμού.

«Τα χθεσινοβραδυνά σχόλια της Fed, δείχνουν, ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία για τον πληθωρισμό», ανέφερε ο Adam Cole, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος με την RBC Capital Markets Ltd., στο Λονδίνο, συμπληρώνοντας: «Βοηθούν στη διεύρυνση των κερδών από το δολάριο τις τελευταίες ημέρες».

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3289 έναντι του ευρώ, στις 8:19' π.μ., ώρα Λονδίνου, έναντι 1,3279 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, μετά την άνοδό του στο 1,3238, στις 17 Δεκεμβρίου. Εναντι του γιέν, διαπραγματεύθηκε στα 104,65 από 104,56 γιέν, μετά την άνοδό του στα 104,88 γιέν και στα υψηλότερα επίπεδα, στις 16 Δεκεμβρίου.

Χθες, το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο έναντι του ευρώ, από τον Αύγουστο και από τον Μάϊο, έναντι του γιέν. Αυξήθηκε κατά 3%, μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα στις 30 Δεκεμβρίου,μ στο 1,3666.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα