Επενδυτικές πρωτοβουλίες της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Τουρκία

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 12:49
UPD:12:54
ppcr.gr

Οι επενδυτικές πρωτοβουλίες στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) της Τουρκίας αποτέλεσαν αντικείμενο διαβουλεύσεων ανάμεσα στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, τη ΔΕΗ Α.Ε., την PPC Elektrik και τουρκικών επενδυτικών - κατασκευαστικών ομίλων.

Συγκεκριμένα, επί τάπητος ετέθη η ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, υδροηλεκτρικών σταθμών και γεωθερμικών μονάδων, καθώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ραγδαία ανάπτυξη των ΑΠΕ στη γειτονική χώρα.

Η συμβολή της PPC Elektrik, θυγατρικής της ΔΕΗ στην Τουρκία, σε αυτήν την προσπάθεια είναι κομβική και για τον λόγο αυτό, ορίστηκε ως αντιπρόεδρος του νέου διοικητικού της συμβουλίου ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλίας Μοναχολιάς.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «στόχος είναι ο εντοπισμός των καλύτερων δυνατών ευκαιριών για επενδύσεις σε ΑΠΕ σε μία εποχή όπου η ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ενέργειας στην Τουρκία βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

«Βασική μας επιδίωξη δεν είναι μόνο η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά κυρίως η διείσδυση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες σε νέες ανερχόμενες αγορές, η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της  και κατ’ επέκταση η ενδυνάμωση της επενδυτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ και εκτός Ελλάδας, ενώ ήδη την ίδια περίοδο για την Ελλάδα υπάρχει ένα πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο» κατέληξε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα