Ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 11:12
UPD:11:16
REUTERS/© Lucy Nicholson / Reuters

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, χάρη στη στήριξη των Σαουδική Αραβία - Ρωσία στην πρόταση περί εννεάμηνης παράτασης των μέτρων περικοπής της παγκόσμιας παραγωγής.

Εφόσον τελικώς εγκριθεί η συγκεκριμένη εισήγηση, τα μέτρα για τη συγκράτηση της πετρελαϊκής παραγωγής θα διατηρηθούν σε ισχύ έως το α’ τρίμηνο του 2018. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 25 Μαΐου, στη συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ.

Ως αποτέλεσμα, αυτή την ώρα (11.06), τα συμβόλαια WTI ενισχύονται κατά 2,36% στα 48,96 δολάρια/βαρέλι και τα συμβόλαια Brent σημειώνουν κέρδη κατά 2,22% στα 52,01 δολάρια/βαρέλι.

Τον περασμένο Νοέμβριο, οι χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν στη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα για τους πρώτους έξι μήνες του 2017.

Ωστόσο, η σημαντική αύξηση της αμερικανικής παραγωγής εξουδετέρωσε τα οφέλη της απόφασης του ΟΠΕΚ, με αποτέλεσμα τη ανάκαμψη των πτωτικών πιέσεων στην τιμή του «μαύρου χρυσού».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα