Κίνα: 14,5 δισ. δολ. για την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη - Ένας δρόμος»

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 13:02
UPD:13:18
REUTERS/ALY SONG

Φωτογραφία αρχείου

Κεφάλαια ύψους 100 δισεκατομμυρίων γουάν (14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) θα συνεισφέρει η Κίνα για την υλοποίηση της εμπορικής και οικονομικής πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος», όπως δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Ο πρόεδρος της Κίνας τόνισε ότι η πρωτοβουλία πρέπει να υλοποιηθεί σ' έναν δρόμο ειρήνης και ευημερίας. «Οι αρχαίοι δρόμοι του μεταξιού ευδοκίμησαν σε περιόδους ειρήνης, αλλά έχασαν την δυναμική τους, σε καιρούς πολεμικών συγκρούσεων. Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας 'Μία Ζώνη –Ένας δρόμος' απαιτεί ένα ειρηνικό και σταθερό περιβάλλον» δήλωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Την κινεζική οικονομική πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας την ανάγκη για βελτίωση της συνεργασίας στην περιοχή της Ευρασίας.

Κατά την έναρξη της σχετικής διάσκεψης, η οποία πραγματοποιείται στην κινεζική πρωτεύουσα, ο κ. Πούτιν χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος» ως ένα πρακτικό παράδειγμα συνεργασίας στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, αλλά και της βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι η Ρωσία υποστήριξε από την αρχή την υλοποίησή της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ιστορικό παράδειγμα της συνεργασίας του «Δρόμου του Μεταξιού» μέσω της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής, δίνοντας έμφαση στην επανάληψη του εγχειρήματος τον 21ο αιώνα, όπου ο κόσμος είναι αντιμέτωπος «με μία σειρά σοβαρών προκλήσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα