Κοινή δράση κατά των κυβερνοεπιθέσεων σχεδιάζει η G7

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 12:20
UPD:12:38
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Ομαδική φωτογραφία από τη συνάντηση των G7.

Δέσμευση για κοινή δράση ενάντια στην αυξανόμενη απειλή από τις διεθνείς κυβερνοεπιθέσεις αναμένεται να αναλάβουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, σύμφωνα με σχέδιο δήλωσης από τη συνάντησή τους στην Ιταλία.

«Αναγνωρίζουμε πως τα κυβερνοεπεισόδια αντιπροσωπεύουν μια αυξανόμενη απειλή για τις οικονομίες μας και πως πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις οικονομικής πολιτικής», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, λίγες ώρες μετά την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που μόλυνε δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχεδόν 100 χώρες.

Οι επτά ΥΠΟΙΚ ζητούν να υπάρξουν κοινές πρακτικές για να εντοπίζονται γρήγορα τα ευάλωτα σημεία στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και υπογραμμίζουν την ανάπτυξη αποτελεσματικών μέτρων για την αξιολόγηση της κυβερνοασφάλειας μεταξύ μεμονωμένων χρηματοοικονομικών εταιρειών και στο σύνολο του τομέα.

Το σχέδιο δήλωσης θα επανεξετασθεί πριν δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες της G7, οι οποίοι συζητούν για τα ζητήματα της παγκόσμιας οικονομίας στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου που πραγματοποιούν στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η συζήτηση, η οποία είχε προγραμματισθεί πριν από τις χθεσινές επιθέσεις, ήταν «δυστυχώς πολύ επίκαιρη».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα