Προσωρινό «φρένο» στο ράλι των ελληνικών ομολόγων

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 13:06
UPD:13:07
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Μικρή άνοδο εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να βάζουν «φρένο» στο ξέφρενο ράλι των τελευταίων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (13.01), η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ενισχύεται κατά 5 μονάδες βάσης στο 5,697% ενώ του 2ετούς ομολόγου διατηρείται σταθερή στο 5,562%.

Ανάλογη διόρθωση παρατηρείται και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,86% στις 790,29 μονάδες.

Χθες, τα ελληνικά ομόλογα βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012, όταν και συμφωνήθηκε η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Η σημαντική βελτίωση στις αγορές ομολόγων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, αποδίδεται στην επίτευξη «τεχνικής συμφωνίας» για τη β’ αξιολόγηση αλλά και στις προοπτικές διασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Μια οριστική λύση για το χρέος, άλλωστε, εκτιμάται ότι θα προλειάνει το έδαφος για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, εξέλιξη η οποία με τη σειρά της θα «ανοίξει» την πόρτα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικοί κύκλοι, μιλώντας χθες στη Wall Street Journal, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης κρατικού ομολόγου είτε τον Ιούλιο είτε τον Σεπτέμβριο του 2017.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα