Taylor Woodrow: Στα χαμηλότερα επίπεδα των προβλέψεων τα κέρδη

Μετά τη μείωση της ζήτησης για την αγορά κατοικιών στη Βρετανία
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2005 11:45

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, διαμορφώθηκαν πέρυσι, τα έσοδα της τρίτης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρείας της Βρετανίας, Taylor Woodrow Plc, καθώς πούλησε λιγότερες κατοικίες από ό,τι περίμενε. Η μετοχή της υποχώρησε σε ποσοστό 8,1%.

Οι επισκέψεις των υποψηφίων αγοραστών στις κατοικίες της Taylor, μειώθηκαν 10% το δεύτερο εξάμηνο του 2004, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2003, καθώς ο αριθμός των αγοραστών μειώνεται συνεχώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν, ότι τα προ φόρων κέρδη της θα κυμανθούν από 387,5 εκατ. λίρες Αγγλίας (725,4 εκατ. δολ.) έως 411,2 εκατ. λίρες.

Η ζήτηση στην αγορά ακινήτων της Βρετανίας, ύψους 19 δισ. λιρών, συρρικνώθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι καθυστέρησαν τις αγορές της μετά την αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού πέντε φορές από τον Νοέμβριο του 2003. Πέρυσι, οι τιμές κατοικιών, αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2001, σύμφωνα με την HBOS Plc, τη μεγαλύτερη τράπεζα κατόπιν υποθήκης της Βρετανίας, την περασμένη Παρασκευή.

«Η εικόνα είναι απογοητευτική», ανέφερε ο Phil Sparks, αναλυτής της Evolution Beeson Gregory, στο Λονδίνο, συμπληρώνοντας: «Από ό,τι λένε, οι όγκοι των πωλήσεων κατοικιών θα μειωθούν το επόμενο έτος». Ο Sparks, την εβδομάδα που πέρασε αναθεώρησε προς τα κάτω τη μετοχή της Taylor από το «add» στο «reduce».

Oι μετοχές της Taylor υποχωρούσαν 21,25 πένες, φθάνοντας στις 240 πένες η μία, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 12 Δεκεμβρίου του 2002. Διαπραγματεύθηκαν στις 250,5 πένες η μία, στις 8:50' π.μ., ώρα Λονδίνου, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 1,42 δισ. λίρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα