Αύξηση 4,1% στα κέρδη του ΟΤΕ

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 10:25
UPD:10:29
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ειδικά στην Ελλάδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 685,4 εκατ. ευρώ, με την ανάπτυξη να προέρχεται από την έντονη ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Αύξηση της τάξης του 4,1% εμφάνισαν τα προσαρμοσμένα κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2017, καθώς διαμορφώθηκαν σε 38,2 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, τα ενοποιημένα έσοδα ενισχύθηκαν οριακά κατά 0,1% στα 929 εκατ. ευρώ, χάρη στην αύξηση των εσόδων σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Ειδικά στην Ελλάδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 685,4 εκατ. ευρώ, με την ανάπτυξη να προέρχεται από την έντονη ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 637,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 1,5% έναντι του α’ τριμήνου του 2016.

Στον αντίποδα, το προσαρμοσμένο EBITDA συρρικνώθηκε κατά 1,7% στα 304,1 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα, παρέμεινε αμετάβλητο, αποφέροντας προσαρμοσμένο περιθώριο EBITDA, ύψους 38,8%.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, αυτές αυξήθηκαν κατά 12,3% στα 185 εκατ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας τις επενδύσεις στις δραστηριότητες σταθερής σε Ελλάδα και Ρουμανία (75 και 43,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα).

Οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν σε 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ τέλος, ο καθαρός δανεισμός περιορίστηκε κατά 33% στα 600 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτέλεσμα του α’ τριμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, επεσήμανε ότι «για ακόμα ένα τρίμηνο, η στρατηγική μας αποδείχτηκε σωστή, καθώς οι σημαντικές επενδύσεις μας σε οπτικές ίνες αποδίδουν καρπούς, οδηγώντας σε αύξηση των συνδρομητών και των εσόδων από τις ευρυζωνικές υπηρεσίες και αντισταθμίζοντας την πίεση στα έσοδα από τις υπηρεσίες φωνής».

Όσον αφορά την κινητή τηλεφωνία, εξήγησε ότι «η επένδυση στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και ελκυστικών συνδυαστικών πακέτων ενισχύουν την αξία που δίνουμε στον πελάτη και οδηγούν σε ταχύτατη αύξηση της κίνησης δεδομένων».

«Η ψηφιακή εποχή στην οποία ζούμε, απαιτεί ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ευελιξία. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα δίκτυα και τις υπηρεσίες μας σε όλους τους τομείς, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας για βιώσιμη ανάπτυξη» κατέληξε.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα