ΠΣΕ: Ερευνα αγοράς για πέντε αγροτικά προϊόντα

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2005 12:59

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), στο πλαίσιο επιχειρησιακού προγράμματος, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εκτελεί για την «προβολή και προώθηση γεωργικών προϊόντων ποιότητας και εθνικής σημασίας, ανέθεσε σε ειδική εταιρεία συμβούλων την εκπόνηση τεσσάρων ερευνών αγοράς για τα εξής προϊόντα που προβλέπονται στο σχετικό πρόγραμμα.

* Ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές

* Κονσερβοποιημένα φρούτα

* Προϊόντα μέλιτος

* Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Στις μελέτες αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση για το καθένα από τα παραπάνω προϊόντα και εξετάζονται οι τάσεις της αγοράς στις χώρες-στόχους (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Μετά την εξαιρετική επιτυχία της συμμετοχής του Συνδέσμου με ειδικό περίπτερο στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων SIAL στο Παρίσι, κατά την οποία επεδείχθη μεγάλο ενδιαφέρον για τα προαναφερόμενα ελληνικά προϊόντα, τη διάθεση ειδικών φυλλαδίων σε τέσσερις γλώσσες. Η έκδοση των ερευνών αγοράς θα συμβάλει στην πληρέστερη και βαθύτερη ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τις δυνατότητες προώθησης των προϊόντων αυτών στις τρεις από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Σύνδεσμο τόσο για τις έρευνες αυτές όσο και για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις επόμενες δράσεις στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα