Επιφυλάξεις της Ε.Ε. για το νόμο επαναπατρισμού κεφαλαίων

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2005 16:39

Επιφυλάξεις όσον αφορά τη συμβατότητα του νόμου 3592/2004 περί φορολογικής αμνήστευσης με την κοινοτική νομοθεσία, εκφράζει η Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δ. Παπαδημούλη.

«Η Επιτροπή θα εξετάσει το ζήτημα, προκειμένου να αποφασίσει αν πρέπει να κινηθεί διαδικασία παράβασης. Η υποχρέωση επαναπατρισμού κεφαλαίων προκειμένου αυτά να εμπίπτουν στις διατάξεις περί φορολογικής αμνήστευσης έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας κεφαλαίων. Επιπλέον, οποιαδήποτε φορολογική αμνήστευση επηρεάζει το ΦΠΑ συνιστά παρέκκλιση από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την 6η οδηγία και, ως εκ τούτου, δεν είναι συμβατή με την εν λόγω οδηγία. Επιπροσθέτως, υπάρχει κίνδυνος απώλειας ιδίων πόρων για την ΕΕ», απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος Kovacs.

Ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για απάντηση - κόλαφο σε βάρος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. «Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η κυβέρνηση καλείται να απολογηθεί. Αναμένουμε τις κυβερνητικές αντιδράσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα