Οριακές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 10:12

ΜΙΚΡΗ πτώση σημειώνουν κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ύστερα από τον περιορισμό των κερδών του Dow Jones προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Επιπλέον, η γαλλο-ιταλική εταιρεία ημιαγωγών STMicroelectronics προειδοποίησε ότι στο τέταρτο τρίμηνο δεν θα επιτύχει το στόχο που είχε θέσει για το περιθώριο κέρδους, ενώ η Alcoa ανακοίνωσε πτώση της κερδοφορίας της στο τέταρτο τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, η ιαπωνική Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Peugeot εξετάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη γαλλική εταιρεία. Στα τέλη Νοεμβρίου, πάντως, η PSA Peugeot Citroen είχε ανακοινώσει ότι δεν σχεδιάζει να συνάψει συμμαχία με τη Mitsubishi.

Ο τίτλος της Peugeot στο χρηματιστήριο του Παρισιού υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,8%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE Eurofirst 300 άνοιξε σχεδόν αμετάβλητος στις 1.054,8 μονάδες. Στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI βρίσκεται στις 5.722,3 μονάδες (-0,17%), στο Αμστερνταμ ο δείκτης AEX στις 354,75 μονάδες (-0,11%), στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.308,92 (0,04%) και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.881,31 (0,09%).

Στις 12:00 ώρα Ελλάδος θα ανακοινωθεί στη Γερμανία ο δείκτης του ινστιτούτου ZEW που καταγράφει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης ανήλθε στις 18 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 14,4 μονάδων το Δεκέμβριο χάρη στην υποχώρηση των τιμών πετρελαίου και στην εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που ευνοεί τις γερμανικές εξαγωγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα