Τoyota-Honda: Διπλασιασμός πώλησης υβριδικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 10:50

ΣΧΕΔΙΑ, για τον διπλασιασμό των πωλήσεων υβριδικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ φέτος, κάνουν Toyota Motor Corp. και Honda Motor Co., διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ηγετική τους θέση. έναντι της General Motors Co. και της DaimlerChrysler AG στα οχήματα, που κινούνται με βενζίνη και ηλεκτρισμό.

Η Toyota, η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και η Honda, η τρίτη σε μέγεθος, ενδέχεται να πουλήσουν από κοινού 200.000 υβριδικά αυτοκίνητα φέτος, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντητρόϊτ (North American International Auto Show). Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, πούλησαν συνολικά 81.206 υβριδικά οχήματα Τoyota Prius και Honda Insight, Civic και Accord, πέρυσι.

Τόσο η Toyota, όσο και Honda, εκτιμούν, ότι οι τιμές της βενζίνης, οι οποίες αυξήθηκαν πέρυσι σε ποσοστό της τάξης του 19%, θα ωθήσουν ανοδικά τις πωλήσεις εκείνων των αυτοκινήτων, που καταναλώνουν ένα γαλόνι βενζίνης ανά 55 μίλια. Οι πιο σκληροί νόμοι προστασίας του περιβάλλοντος στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, έχουν αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, να προσφέρουν οχήματα με χαμηλότερες εκπομπές αερίων.

«Η παρούσα κατάσταση, κάνει την Toyota και την Honda να έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα», ανέφερε ο Anthony Pratt, αναλυτής της αγοράς αυτοκινήτων της J.D. Power & Associates, συμπληρώνοντας: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιος, ο οποίος θα έχει αντίρρηση ότι η Toyota είναι ηγέτης σε επίπεδα τεχνολογίας και θέσης της στην αγορά».

Τον περασμένο μήνα, η General Motors και η DaimlerChrysler, ανακοίνωσαν, ότι θα κατασκευάσουν από κοινού υβριδικά αυτοκίνητα. Η απόφαση ελήφθη, μια δεκαετία μετά την πώληση του Prius της Toyota και ενδέχεται να αποτελέσει πρόκληση για την προσέλκυση κι άλλων καταναλωτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα