Infineon: Ακυρη η συμφωνία πώλησης του τμήματος οπτικών ινών

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 12:25

ΑΚΥΡΩΣΕ τη συμφωνία πώλησης του τμήματος οπτικών ινών, στην Finisar Corp., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, καθώς η εμπορική συναλλαγή φάνηκε ότι θα διαρκέσει σχεδόν ένα έτος.

Η Infineon, που εδρεύει στο Μόναχο, θα αρχίσει τώρα την αναδιοργάνωση του τμήματος οπτικών ινών, ενώ εκτιμά ότι θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατά της Finisar, που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

«Η σημαντική καθυστέρηση και η μεγάλη αβεβαιότητα, αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την εταιρεία και συγκεκριμένα το τμήμα των οπτικών της ινών, αλλά και τους πελάτες της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Η εταιρεία, σχεδιάζει σημαντικές μειώσεις στο εν λόγω τμήμα, ανέφερε η εκπρόσωπος της Infineon, Barbara Reif.

H εταιρεία είχε την πρόθεση να πουλήσει το τμήμα των οπτικών ινών, προκειμένου να επιστρέψει στην κερδοφορία. Τον Οκτώβριο, οι δύο εταιρείες βελτίωσαν τους όρους της συναλλαγής, καθώς η πορεία του τμήματος χειροτέρευσε. Με βάση το νέο σχέδιο, η Finisar, θα εξέδιδε περίπου 110 εκατ. μετοχές και θα έδινε το 33% στην Infineon. H αξία τους ήταν περίπου 206 εκατ. δολ., σύμφωνα με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής της στις ΗΠΑ.

Το τμήμα οπτικών ινών, διαθέτει διεθνώς έξι εργοστάσια, απασχολεί 1.200 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 350 βρίσκονται στη Γερμανία.

Οι μετοχές της Infineon, η οποία τον Απρίλιο χαρακτήρισε την Finisar, «εξαιρετικό στρατηγικό συνεταίρο», υποχωρούσαν 13 σεντς, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στα 7,83 ευρώ ημία. Συνολικά, το τελευταίο δωδεκάμηνο απώλεσαν το 37% της αξίας τους, με αποτέλεσμα να έχουν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη DAX, την παραπάνω χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα