Lukoil: Διπλάσια κέρδη μετά την αύξηση της παραγωγής

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 13:24

ΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, στο 1,4 δισ. δολ., εμφάνισε η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου, ΟΑΟ Lukoil, καθώς οι εξαγωγές της σημείωσαν αύξηση σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν από τα 701 εκατ. δολ. την αντίστοιχη χρονική περίοδο της προηγούμενης χρήσης, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 9,8 δισ. δολ., από 6,04 δισ. δολάρια αντιστοίχως.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα αποτελέσματα της Lukoil, διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα του μέσου όρου των εκτιμήσεων των πέντε οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, στο 1,13 δισ. δολάρια. Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν 10%, φθάνοντας στα 767 εκατ. δολ. και οι διοικητικές δαπάνες κατά 11%, φθάνοντας στα 523 εκατ. δολάρια. Οι φόροι κατανάλωσης και εξαγωγών, σχεδόν υπερδιπλασιάστηκαν, στο 1,47 δισ. δολ. σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Η Lukoil, που εδρεύει στη Μόσχα και παράγει περίπου το 1/5 του πετρελαίου της Ρωσίας, αυξάνει την άντληση και τις εξαγωγές διαφοροποιώντας την παραδοσιακή παραγωγή της στη δυτική Σιβηρία, ενώ επιδιώκει την αύξηση των πωλήσεων πετρελαίου στην Κίνα. Σημειώνεται, ότι πέρυσι, η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία πετρελαιοειδών των ΗΠΑ, ConocoPhillips, αγόρασε το 10% της εταιρείας.

Η Lukoil αύξησε την άντληση πετρελαίου κατά 7,5%, στο 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίων το εννεάμηνο του 2004. Τα στελέχη της διοίκησής της, θα παραχωρήσουν σήμερα συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματά της, στις 3 μ.μ., ώρα Μόσχας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα