Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ στο τιμόνι στην ΡΑΕ

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2005 16:36

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με επιστολή του, σήμερα, στην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρο της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας της Βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, γνωστοποίησε την πρότασή του για το διορισμό του καθηγητή Μιχάλη Καραμανή, στη θέση του παραιτηθέντος προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και ζήτησε να κινηθεί η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο κ. Μιχάλης Καραμανής, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Harvard, είναι από το 1982 καθηγητής στην έδρα της βιομηχανικής παραγωγής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. Από τον Ιούλιο του 2004 κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου και εντεταλμένου συμβούλου στη ΔΕΠΑ Α.Ε., ενώ πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Επενδύσεων του Διεθνούς Οργανισμού του Χάρτη Ενέργειας.

Το δ.σ. της ΔΕΠΑ συνεδρίασε σήμερα και απεδέχθη την παραίτηση του κ. Μιχάλη Καραμανή. Ο κ. Μιχάλης Ι. Καραμίχας ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου και εντεταλμένου συμβούλου στη ΔΕΠΑ.

Ο κ. Καραμίχας είναι χημικός μηχανικός. Την περίοδο 1984-1987 εργάστηκε στον Motor Oil Hellas ως Γενικός Διευθυντής του διυλιστηρίου και την περίοδο 1988-1989 ήταν διευθύνων σύμβουλος στην Ελληνική Βιομηχανία Αλουμίνας Α.Ε.

Από το 1991 μέχρι και το 1993 ήταν διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο εταιρειών ΕΚΟ, ενώ από το 1993 ήταν εντεταλμένος σύμβουλος στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα