Holcim: 3,34 δισ. δολ. για την εξαγορά της Aggregate Industries

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 09:45

ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ της βρετανικής παραγωγού υλικών για κατασκευές, Aggregate Industries, αντί 1,78 δισ. λιρών Αγγλίας (3,34 δισ. δολ.), προκειμένου να αποκτήσει μία εταιρεία της οποίας το ήμισυ των κερδών πραγματοποιείται στις ΗΠΑ, θα προχωρήσει η υπ' αριθμόν δύο εταιρεία παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο, Holcim Ltd.

Η Holcim, σχεδιάζει να προσφέρει 138 πένες για κάθε μετοχή της Aggregate, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η Aggregate, της οποίας η μετοχή έκλεισε χθες στο Λονδίνο, στις 114 πένες, ανακοίνωσε ότι δέχεται την προσφορά. Σημειώνεται, ότι, οι μέτοχοι, θα εισπράξουν και μέρισμα δύο πένες ανά μετοχή.

Το διοικητικό συμβούλιο της Aggregate Industries σε διαφορετική ανακοίνωση, όμως, αναφέρει, ότι η εταιρεία θα ενδιαφερόταν εάν δεχόταν μία τέτοια προσφορά από την Holcim.

H Aggregate, πέρυσι, δαπάνησε περίπου 100 εκατ. λίρες σε εξαγορές, συμπεριλαμβανομένης της Frehner Construction Co. στο Λας Βέγκας, σε μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες πόλεις της Β. Αμερικής. Από την άλλη πλευρά, η Holcim, βάζει υψηλότερους στόχους, καθώς η διεθνής αγοράς κατασκευών και τσιμέντου, ενοποιείται.

Η Holcim, αναφέρει, ότι η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα υπάρχοντα κεφάλαιά της και μέσω νέων πιστωτικών διευκολύνσεων, ενώ τις διαπραγματεύσεις της αγοραπωλησίας για λογαριασμό της με την Aggregate, έχει αναλάβει η Citigroup Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα