Πλήθος επενδυτών αναμένει ο ΓΓ Επενδύσεων

Κυριακή, 07 Μαΐου 2017 09:37
UPD:15:52
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο κ. Λαμπριανίδης επισημαίνει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων έχει αγγίξει τα 1,9 δισ.

«Οι θεσμοί προβλέπουν ότι η ανεργία θα μειωθεί στο 17,5% το 2021, όμως, εμείς σκοπεύουμε να τους διαψεύσουμε μειώνοντας την ανεργία το 2021 κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή στο 13,5%» δηλώνει στην Αυγή της Κυριακής ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Όπως επισημαίνει, η αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος είναι η βασική αρχή για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και την έλευση της ανάπτυξης.

Ειδικότερα αναφέρει πως «η ανάπτυξη, κυρίως σε αυτή τη συγκυρία, θα προέλθει από τη δημιουργία επενδύσεων εγχώριων και από το εξωτερικό, αλλά και από επενδύσεις με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». «Αυτή τη στιγμή», τονίζει, «περιμένω να εισέλθει στην ελληνική οικονομία πλήθος επενδυτών, μετά και το διαφαινόμενο πέρας της δεύτερης αξιολόγησης, γιατί μετά από ένα μακρύ διάστημα αποεπένδυσης υπάρχουν πολλοί που διαβλέπουν ευκαιρίες».

Ο κ. Λαμπριανίδης επισημαίνει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων έχει αγγίξει τα 1,9 δισ. Σημειώνει ότι «το 55% των αιτήσεων αφορά επενδύσεις στη βιομηχανία. Σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι το 53,1% των επενδυτικών φορέων έχει αιτηθεί φοροαπαλλαγές, σε αντίθεση με το παρελθόν, οπότε δίνονταν αφειδώς επιχορηγήσεις». Αναφέρει πως «η στροφή αυτή στις φορολογικές ελαφρύνσεις σημαίνει ότι θα ενισχύονται επιχειρήσεις οι οποίες διαπιστωμένα είναι κερδοφόρες, γεγονός που διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον». Προσθέτει πως «το ένα τέταρτο των υπό ένταξη επενδυτικών σχεδίων είναι προϋπολογισμού έως 500.000 ευρώ», στοιχείο που καταδεικνύει ότι προφανώς πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, προαναγγέλλει ότι θα δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά και ενόσω εργάζονται στο εξωτερικό να συνδεθούν με την ελληνική οικονομία, καθώς «κάτι τέτοιο θα συμβάλει στη συγκράτηση της φυγής των επιστημόνων και γενικότερα στον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας προς μια κοινωνία της γνώσης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα