Μan Group Plc: Ανοδος αποδόσεων, αύξηση περιουσιακών στοιχείων

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 13:46

ΑΥΞΗΣΗ, σε περίπου 42 δισ. δολ., σημείωσαν τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η μεγαλύτερη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, εταιρεία διαχείρισης hedge funds στον κόσμο, Man Group Plc, το τέταρτο τρίμηνο, καθώς βελτιώθηκαν οι αποδόσεις.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο και ηγείται από τον Stanley Fink, 47 ετών, εισέπραξε 2,2 δισ. δολ. από νέες πωλήσεις κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, τη στιγμή, που οι πελάτές της, απέσυραν το ποσόν του 1,3 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 9,4%, έανντι 38,4 δισ. δολ., που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Διεθνώς, το τέταρτο τρίμηνο ήταν η καλύτερη χρονική περίοδος του 2004, για τα hedge funds, αφού σημείωσαν άνοδο 3,4% κατά μέσον όρο, σύμφωνα με τους δείκτες που καταρτίζει η Standard & Poor's. Η εξέλιξη αυτή, βοήθησε στον μετριασμό της υποχώρησής τους, το εννεάμηνο του 2004, όταν οι εισροές κεφαλαίων της Man Group, διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2000, όταν τα μεγαλύτερα funds, έχασαν χρήματα.

«Ηταν δύσκολο για την Man Group να έχει ικανοποιητικές αποδόσεις το 2004», ανέφερε ο Derek Mitchell, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 120 λίρες Αγγλίας (225 εκατ. δολ.), σε μετοχές, με την F&C Asset Management Plc, στο Λονδίνο και κατέχει μετοχές της εταιρείας.

Το επενδυτικό κεφάλαιο 1,9 δισ. δολ. Man AHL Diversified Plc, το οποίο χρησιμοποιεί κομπιούτερ για επενδύσεις σε μελλοντικές αγορές, έχασε το εννεάμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, 7,9%, πριν σημειώσει άνοδο το τέταρτο τρίμηνο σε ποσοστό της τάξης του 14%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News.

Οι μετοχές της Man Group Plc, σημείωναν άνοδο 30 πένες, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στις 1.402 πένες, στις 10:43' π.μ., ώρα Λονδίνου. Η μετοχές της διαχειρίστριας κεφαλαίων, έχουν υποχωρήσει φέτος σε ποσοστό 1%, μετά την διατήρησή τους σε σταθερά επίπεδα, πέρυσι. Η χρηματιστηριακή της αξία, ανέρχεται σε 4,3 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα