Διάψευση σεναρίων για άτοκα δάνεια στους αγρότες

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2005 16:54

"Δεν θα δοθούν άτοκα δάνεια στους αγρότες", δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χορηγηθούν εθνικές επιδοτήσεις.

Σε ερώτηση για το ποιό είναι το αντικείμενο του διαλόγου που κάνει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των αγροτών, απάντησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις και δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε το αποτέλεσμα, ενώ εκκρεμεί η συνάντηση των αγροτοσυνδικαλιστών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τόνισε ότι ο διάλογος δεν είναι προσχηματικός, και κατεληξε: "Περιμένετε μέχρι την αυριανή συνάντηση και θα δείτε".

Μετά από αίτημα του προέδρου της Ενωσης Αγροτικών Συναιτερισμών Λάρισας, Αθανάσιου Κοκκινούλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα δεχθεί αύριο Πέμπτη 13 Ιανουαρίου (ώρα 13:00) τους βουλευτές Θεσσαλίας, τον Περιφερειάρχη και τους Νομάρχες, καθώς επίσης και τους συνεταιριστές Αθανάσιο Κοκκινούλη, Αθανάσιο Νασίκα, Χρήστο Σιδηρόπουλο, Ηλία Ιωάννου, Νικήτα Πρίντζο, Χρήστο Λύρα, Νικόλαο Λάππα, Δημήτριο Νάνα και Αργύριο Μπότο.

«Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ έχουν τις απόψεις τους, αλλά την ευθύνη της άσκησης της πολιτικής την έχει η κυβέρνηση», υπενθύμισε ο κ. Αντώναρος.

Στα Γιαννιτσά οι αγρότες της περιοχής έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους, χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ στη Λάρισα οι αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ αποφάσισαν κινητοποιήσεις στις 31 Ιανουαρίου.

Το θέμα των βαμβακοπαραγωγών συζητήθηκε χθες βράδυ στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος προέβλεψε ότι οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ δεν θα συμμετάσχουν σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα