Υποβαθμίζει τον στόχο για την ανάπτυξη η Κομισιόν

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 11:54
UPD:13:29
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πέριξ του 2% αναμένεται να υποβαθμίσει η Κομισιόν τον στόχο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2017, όπως γνωστοποίησε σήμερα κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις των Βρυξελλών, η αύξηση του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, στο 2,7%.

Ωστόσο, η παράταση των διαπραγματεύσεων για τη β’ αξιολόγηση και η συνεπαγόμενη αβεβαιότητα, έχουν επιδεινώσει σημαντικά το οικονομικό κλίμα, καθιστώντας αδύνατη την επίτευξη τόσο υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την πορεία της οικονομίας φέρεται να έχει προχωρήσει και η ίδια η κυβέρνηση, η οποία έχει εγκαταλείψει το τελευταίο διάστημα, τη ρητορική περί ανάπτυξης κοντά στο 3%.

Οι νέες εκτιμήσεις της Κομισιόν αναμένεται να δημοσιευθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ στις 15 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η πρώτη πρόβλεψη της ΕΛΣΤΑΤ για το α' τρίμηνο του 2017.

Όσον αφορά το Eurogroup της 22ης Μαΐου, ο αξιωματούχος της Ε.Ε. εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία για την Ελλάδα και υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί περίπου 40 προαπαιτούμενες δράσεις.

Η πλειοψηφία των υπόλοιπων 100 δράσεων, έσπευσε να προσθέσει, αφορούν τη νομοθεσία, την οποία πρέπει να εγκρίνει η ελληνική Βουλή. Εφόσον διευθετηθούν όλα έως τις 22 Μαΐου, κατά τον ίδιο, θα απαιτηθούν περίπου 4 - 5 εβδομάδες, έως ότου εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα