Συνεχίζεται το sell off στο πετρέλαιο

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 09:52
UPD:09:54
REUTERS/© Lucy Nicholson / Reuters

Χθες, η τιμή του «μαύρου χρυσού» κατακρημνίστηκε κοντά στο 5%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Συνέχεια στο sell off δίνει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, διολισθαίνοντας κάτω του ψυχολογικού ορίου των 45 δολαρίων/βαρέλι.

Χθες, η τιμή του «μαύρου χρυσού» κατακρημνίστηκε κοντά στο 5%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο, το πτωτικό κλίμα «μεταδόθηκε» και στους επενδυτές από την Ασία, οι οποίοι σήμερα το πρωί διατήρησαν τις καθοδικές πιέσεις στα συμβόλαια αργού.

Αυτή την ώρα (9.50), τα συμβόλαια WTI καταγράφουν μείωση κατά 1,45% στα 44,69 δολάρια και τα συμβόλαια Brent σημειώνουν κάμψη κατά 1,22% στα 47,65 δολάρια.

Η αυξάνουσα παραγωγή στις ΗΠΑ, όπως και τα υψηλά αποθέματα, εξακολουθούν να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των διεθνών τιμών του «μαύρου χρυσού», εξαλείφοντας τα οφέλη από τη μείωση της παραγωγής των μελών του ΟΠΕΚ.

«Η αποτυχία του ΟΠΕΚ να αυξήσει την τιμή του πετρελαίου, συνδέεται με την αποτυχία να περιορίσει τα πετρελαϊκά αποθέματα» σχολιάζει από την πλευρά της, η Bernstein.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα