Foster's: Μερίδιο 18,8% στην Southcorp

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 08:35

ΜΕΡΙΔΙΟ 18,8%, στην Southcorp Ltd., απέκτησε η μεγαλύτερη ζυθοποιΐα και οινοποιΐα της Αυστραλίας, Foster's Group Ltd., αυξάνοντας τις εικασίες, ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσφορά τουλάχιστον 3,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,4 δισ. δολ. ΗΠΑ) για την εξαγορά και τον πλήρη έλεγχο των καλύτερων σημάτων από πλευράς πώλησης, όπως το Penfolds και Rosemount.

Η Foster's, κατέβαλε 583 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 4,17 δολ. ανά μετοχή για την απόκτηση του μεριδίου της οικογενείας Oatley, με αποτέλεσμα να καταστεί η μεγαλύτερη μέτοχος, της υπ' αριθμόν δεύτερης οινοποιΐας της Αυστραλίας. H Foster's, κατέβαλε 2% λιγότερα, από την χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής και ανέφερε ό,τι σχεδιάζει να κάνει μία «μεγαλύτερη ανακοίνωση».

Με την απόκτηση της Southcorp, της οποίας το Penfolds Grange είναι το ακριβότερο κρασί της Αυστραλίας, η Foster's θα καταστεί η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια αμπελιών στον κόσμο, με 12.000 εκτάρια (30.000 στρέμματα). Το μερίδιο αυτό, θα κάνει τον επικεφαλής της, Trevor O'Hoy, να αποτρέψει οποιαδήποτε προσφορά από την Allied Domecq Plc ή την Diageo Plc, οι οποίες επεκτείνονται μέσω συγχωνεύσεων.

Οι μετοχές της Southcorp, έχουν σημειώσει συνολικά άνοδο 27%, ενώ χθες έκλεισαν στα 4,25 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές της

Foster's κέρδισαν συνολικά 12% και χθες έκλεισαν στα 5,65 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές και των δύο εταιρειών σταμάτησαν να διαπραγματεύονται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα