Infineon: Χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 10:47

ΕΚΤΟΣ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, διαμορφώθηκαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ημιαγωγών της Ευρώπης, Infineon Technologies AG, μετά την αύξηση των αποθεμάτων της και την υποχώρηση του δολαρίου, που περιέκοψε τις πωλήσεις.

Τα προ φόρων και τόκων κέρδη, το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, ανήλθαν σε 211 εκατ. ευρώ (279,7 εκατ. δολ.) σε πωλήσεις περίπου 1,82 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Infineon αργά χθες, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία. Πριν από ένα χρόνο, τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν σε 70 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ

«Τα συγκεκριμένα νούμερα είναι κατά τι χαμηλότερα των εκτιμήεσων, αλλά δεν είναι τόσο άσχημα», ανέφερε ο Kim Nam Hyung, αναλυτής της ISuppli Corp., στο Ελ Σεγκούντο της Καλιφόρνια, συμπληρώνοντας: «Η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα προκλητική για τους προμηθευτές computer chip».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, η Infineon θα εμφάνιζε πωλήσεις 1,96 δισ. ευρώ και προ φόρων κέρδη ύψους 253,7 εκατ. ευρώ το συγκεκριμένο τρίμηνο.

Οι μετοχές υποχωρούσαν 23 σεντς, ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 7,48 ευρώ η μία στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, χθες. Πέρυσι, έχασαν συνολικά ποσοστό της τάξης του 36%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα