Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση για το βαμβάκι

Επανέλεγχο των ποσοτήτων που επιδοτούνται ζητούν οι αγρότες
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2005 17:02

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κρίσιμο ραντεβού του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Μπασιάκου με τους αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας, βουλευτές και νομάρχες της περιοχής, από την οποία θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν οι δυναμικές κινητοποιήσεις (μπλόκα στην εθνική οδό) που έχουν προαναγγείλει οι βαμβακοπαραγωγοί για τις 20 Ιανουαρίου.

«Πιστεύουμε ότι θα γίνει ένας ειλικρινής διάλογος, είμαστε όμως αποφασισμένοι ακόμα και για αγώνες», δήλωσε προσερχόμενος στη σύσκεψη, που άρχισε γύρω στη 1 μ.μ., ο συνδικαλιστής Θανάσης Νασίκας, ο οποίος διατύπωσε επίσης την άποψη, ότι το νόμιμο βαμβάκι πρέπει να πληρωθεί και όσοι έχουν παρανομήσει να τιμωρηθούν.

«Να ανοίξουν οι φάκελοι και των 85.000 βαμβακοπαραγωγών», ζήτησε ο Θανάσης Κοκκινούλης, συνδικαλιστής που πρόσκειται στη ΝΔ, για να δούμε τελικά, όπως είπε, πόσα δικαιώματα έχει ο καθένας, πόσα έχει κάνει χρήση και πόσα κιλά παρέδωσε.

Η ΓΕΣΑΣΕ, με ανακοίνωσή της, χθες, ζήτησε να διασφαλιστεί το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών, τουλάχιστον, στα περσινά επίπεδα, προσαυξημένο με την αντίστοιχη αύξηση του κόστους παραγωγής του.

Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στις 7 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Λάρισα για τις θέσεις του ΚΚΕ στην αγροτική οικονομία. Πάντως, οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΚΚΕ, φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 31 του μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα