Ζημιωμένοι και κερδισμένοι από μέτρα και αντίμετρα

Αν δεν πιαστούν οι στόχοι έρχεται μείωση του αφορολόγητου ορίου που θα πλήξει και εισοδήματα ακόμη και έως 10.000 ευρώ
Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 13:22
UPD:13:39
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το προωθούμενο τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση από τη Βουλή φορολογικό «πακέτο» φέρνει το 2020, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει από το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου η οποία θα πλήξει ανεξαιρέτως όλους τους φορολογούμενους, αλλά πρωτίστως όσους δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, ακόμη και έως 10.000 ευρώ.

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

Χαμένους και κερδισμένους έβγαλε η τελική «παρτίδα» της κυβέρνησης με τους δανειστές στη φορολογική «σκακιέρα».

Συγκεκριμένα, το προωθούμενο τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση από τη Βουλή φορολογικό «πακέτο» φέρνει το 2020, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει από το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου η οποία θα πλήξει ανεξαιρέτως όλους τους φορολογούμενους, αλλά πρωτίστως όσους δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, ακόμη και έως 10.000 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στην περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος και τεθούν σε εφαρμογή τα αντίμετρα, τότε οι επιβαρύνσεις θα περιοριστούν σημαντικά για τα εισοδήματα από 15.000 ευρώ έως και 30.000 ευρώ, αφενός λόγω της μείωσης του συντελεστή φορολογίας από το 22% στο 20%, αφετέρου δε λόγω του μηδενισμού της εισφοράς αλληλεγγύης, όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα