Xiangcai: Προς πώληση ομολόγων για αύξηση κεφαλαίων

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 08:32

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά ένα δισ. ουάν (120 εκατ. δολ.) με την πώληση ομολόγων, καθώς ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί τις τράπεζες από το εξωτερικό, σχεδιάζει να προχωρήσει η έβδομη σε μέγεθος χρηματιστηριακή εταιρεία της Κίνας, Xiangcai Securities Co.

Η Xiangcai, η οποία έχει ένα venture στην επενδυτική τραπεζική, με την CLSA Ltd., πουλά ομόλογα πενταετούς διάρκειας στην Κίνα, σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της εταιρείας στην Σαγκάη, Wang Jun. Αυτή είναι η πέμπτη κατά σειρά πώληση ομολόγων από χρηματιστηριακή εταιρεία της χώρας, από τη στιγμή που η αρμόδια επιτροπή της χώρας έφερε νόμους το 2003, που επέτρεψαν στις 129 κινεζικές εταιρείες του κλάδου, να προσφέρουν ομόλογα.

Η Κίνα, ενθαρρύνει τις μεγάλες φίρμες του κλάδου να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους, καθώς οι τοπικές αγορές άνοιξαν στις ξένες τράπεζες, όπως την Goldman Sachs Group Inc. και την BNP Paribas SA. Νωρίτερα, οι τέσσερις πωλήσεις ομολόγων από τις κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ύψους 1,65 δισ. ουάν από την Guotai Junan Securities Co, άντλησαν 2,43 δισ. ουάν, λιγότερα από το ποσόν στόχο που είχε τεθεί.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Everbright Securities Co., τμήμα της κρατικής China Everbright Group, πήρε την έγκριση πώλησης ομολόγων αξίας 760 εκατ. ουόν, πενταετούς διάρκειας. Η Everbright, πολύλησε τελικά 100 εκατ. ουαν σε ομόλογα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Fan Zhentong.

Η Citic Securities Co., η οποία πήρε έγκριση τον Μάρτιο του 2004 για την πώληση ομολόγων αξίας ενός δισ. ουάν, άντλησε 450 εκατ. ουάν, αποτυγχάνοντας να αρχίσει και νέα πώληση ομολόγων, ύψυς τριών δισ. ουάν, που εγκρίθηκε τον ίδιο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα