Northern Foods: Επένδυση 22,6 εκατ. ευρώ στην Ιρλανδία

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 09:06

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 22,6 εκατ. ευρώ (30 εκατ. δολ.) θα δαπανήσει η παραγωγός της κατεψυγμένης πίτσαας, βρετανική, Northern Foods Plc, προκειμένου να επεκταθεί στη βιομηχανία της Ιρλανδίας και να βελτιώσει την παραγωγή της.

Η εταιρεία, θα χτίσει νέο φούρνο, επεκτείνοντας τις γραμμές συσκευασίας και θα προσλάβει 130 εργαζομένους στη μονάδα παραγωγής της στο Naas, 20 μίλια δυτικά του Δουβλίνου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η Northern Foods, της οποίας, οι πέντε κύριοι πελάτες, είναι οι εταιρείες Tesco Plc, William Morrison Supermarkets Plc και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Asda, της Wal-Mart Stores Inc. πιέζεται από τον πόλεμο των τιμών που έχουν κηρύξει οι εταιρείες λιανικής πώλησης τροφίμων. Η εταιρεία, αυτήν την εβδομάδα, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της, μετά τη μείωση των πωλήσεών της την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Πρέπει να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί στο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε ο επικεφαλής της, Pat O'Driscoll, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στις 10 Ιανουαρίου, συμπληρώνοντας: «Το να διατηρήσουμε χαμηλά τα κόστη, είναι πολύ σημαντικό».

Η επέκταση της εταιρείας, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους και θα αυξήσει τις πωλήσεις του εργοστασίου κατά 35 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, το εργοστάσιο πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα