Δ. Ευρώπη: 7,7% αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 10:19

Αύξηση της τάξης του 7,7%, σημείωσαν τον Δεκέμβριο, οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη, κλείνοντας με άνοδο ολόκληρο το 2004, μετά από τρία χρόνια. Πολλά κίνητρα δίνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για την προσέλκυση των καταναλωτών, με εκπτώσεις από 1.600 έως 3.500 ευρώ.

AΥΞΗΣΗ της τάξης του 7,7%, σημείωσαν τον Δεκέμβριο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη, σημειώνοντας για πρώτη φορά άνοδο στο σύνολο της χρήσης, σε χρονικό διάστημα τριών ετών, καθώς τα νέα μοντέλα της Volkswagen, Golf και της General Motors, Astra, προσήλκυσαν περισσότερους καταναλωτές.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν στο 1,04 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της European Automobile Manufacturers Association. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 1,2% το 2004, φθάνοντας στα 14,2 εκατ. οχήματα.

«Η εξέλιξη αυτή, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική για το κλείσιμο του έτους», επισημαίνει η Ενωση στην ανακοίνωσή της.

Η Hyundai Motor Co., η Bayerische Motoren Werke AG (BMW) και η Toyota Motor Corp., απέσπασαν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην περιφέρεια το 2004. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων, μειώθηκαν την προηγούμενη διετία, λόγω της ύφεσης της οικονομικής ανάπτυξης, μεταξύ των 12 χωρών-μελών της Ευρωζώνης, που συναλλάσσονται με το ευρώ.

Η General Motors Corp., που εδρεύει στο Ντητρόϊτ των ΗΠΑ, αυξάνει τα κίνητρα αγοράς αυτοκινήτων κατά 3.500 ευρώ (4.859 δολ.) για το μοντέλο Corsa και κατά 1.600 ευρώ για το Astra, προκειμένου να προσελκύσει τους καταναλωτές.

Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν το κόστος παραγωγής και καταργούν θέσεις εργασίας, για να αυξήσουν το ύψος των εκπτώσεων που κάνουν. Τον Νοέμβριο του 2004, η Volkswagen πάγωσε τους μισθούς περίπου 100.000 Γερμανών εργαζομένων, για δύο χρόνια, τη στιγμή που η General Motors, θα απολύσει 11.500 εργαζόμενους μέχρι το 2006, στην Ευρώπη.

Στη Γερμανία – τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης – οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 22%, φθάνοντας στα 282.000 οχήματα τον Δεκέμβριο. Οι πωλήσεις στη Γαλλία, την τέταρτη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης, αυξήθηκαν κατά 7,1%, τη στιγμή που στην Ιταλία, την τρίτη σε μέγεθος, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 5,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα