Suedzucker: 9,3% η αύξηση των καθαρών κερδών

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 10:57

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 9,3%, καθώς οι πωλήσεις προς τις βιομηχανίες τεύτλων της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και στις μονάδες παραγωγής προσθέτων τροφίμων, αυξήθηκαν, εμφάνισαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ζάχαρης της Ευρώπης, Suedzucker AG.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, αυξήθηκαν στα 105,8 εκατ. ευρώ (139 εκατ. δολ.) έναντι 96,8 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 8%, φθάνοντας στο 1,33 δισ. ευρώ.

Η Suedzucker, η οποία κατά 56% ανήκει στο μεγαλύτερο συνεταιρισμό παραγωγής τεύτλων της Γερμανίας, κατέχει περισσότερο του 1/5 της συνολικής ποσόστωσης ζάχαρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την εγχώρια παραγωγή. Η εταιρεία ελέγχει το 1/4 της αγοράς ζάχαρης της Πολωνίας, της τρίτης σε μέγεθος παραγωγού της Ευρώπης, μετά την Γαλλία και τη Γερμανία και πραγματοποιεί περίπου τα 3/4 των κερδών της από αυτήν.

Τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν μετά τη διεύρυνση της Ε.Ε. κατά 10 χώρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής των οικονομικών της, Christoph Kirsch, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας στις 12 Ιανουαρίου στη Ν. Υόρκη. Τα 17 εργοστάσια που διαθέτει μαζί με το ένα της σακχαρόζης, στην Πολωνία, την Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, έγιναν κομμάτι της αγοράς ζάχαρης της Ε.Ε., η οποία εγγυάται τις υψηλότερες τιμές απ'όλες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εξι οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν σε 90 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της σημείωσαν πέρυσι άνοδο 2,1%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 2,86 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα