Epcos: Πτώση των μετοχών μετά τη μείωση των κερδών

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 11:26

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι μετοχές της Epcos AG, της γερμανικής κατασκευάστριας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, σε ποσοστό 7,7%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι τα καθαρά της κέρδη και οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις, εξ αιτίας των υψηλών αποθεμάτων και των μικρότερων πωλήσεων την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μόναχο, μάλλον βρέθηκε στο σημείο «brake-even», πριν από τους τόκους και τους φόρους, το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν στα 285 εκατ. ευρώ (376,9 εκατ. δολ.) έναντι 331, εκατ. ευρώ, που ήταν πριν από ένα χρόνο. Η Epcos, συμπλήρωσε, ότι, τα αποτελέσματα αυτά ενδέχεται να επηρεάσουν τον στόχο που έχει θέσει για τα κέρδη και τις πωλήσεις, το 2005.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν κατά 84 σεντς, φθάνοντας στα 10,05 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 10,19 ευρώ στις 9:10' π.μ., ώρα Φραγκφρούτης. Μέχρι και χθες, είχαν υποχωρήσει σε διάρκεια 12 μηνών σε ποσοστό της τάξης του 49%, με αποτέλεσμα να έχουν την τρίτη χειρότερη επίδοση, μεταξύ των μετοχών των 110 εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη HDAX στη Γερμανία.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η Epcos εκτμά, ότι θα σημειωθεί ελαφρά αύξηση των πωλήσεων, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο της χρήσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα