Hutchison Whampoa: 346 εκατ. ευρώ για την γαλλική Marionnaud

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της μεγαλύτερης Ενωσης εργαζομένων στην ετιαιρεία
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 12:41

ΤΟ ΠΟΣΟΝ, των 346 εκατ. ευρώ (453 εκατ. δολ.) για την απόκτηση της υπ αριθμόν δύο εταιρείας λιανικής πώλησης αρωμάτων και καλλυντικών της Ευρώπης, Marionnaud Parfumeries SA, σύμφωνα με στέλεχος της Ενωσης εργαζομένων στη γαλλική εταιρεία, έκανε η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου του Χονγκ Κονγκ, Li Ka-Shing, Hutchison Whampoa Ltd.

Ο επικεφαλής της Marionnaud και ο άνθρωπος που έχει τον έλεγχο της εταιρείας, Marcel Frydman, θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα, εάν αποδέχεται ή όχι την προσφορά της AS Watson & Co. Ltd, σκέλους της Hutchison, για την εταιρεία που ίδρυσε και εδρεύει στο Παρίσι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της μεγαλύτερης Ενωσης εργαζομένων της εταιρείας.

«Εγιναν κάποιες σκληρές διαπραγματεύσεις και η AS Watson δεν είναι ακόμη προετοιμασμένη να προσφέρει περισσότερο από 21,80 ευρώ ανά μετοχή της εταιρείας, ανέφερε ο Dominique Rabaud, γενικός ραμματέας της Ενωσης, UNSA, υπεύθυνος της λιανικής και των υπηρεσιών, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Ο Rabaud, δεν είπε, από πού άντλησε αυτήν την πληροφορία.

Η τιμή που προσφέρθηκε θα είναι 25% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Μarionnaud, στις 10 Ιανουαρίου, μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσής της. Η εμπορική συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα 1.200 περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλη την Ευρώπη, με δραστηριότητες στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Βρετανία.

Η Marionnaud, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αργότερα σήμερα, μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου της, Dominique-Jacques Boudard, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εκπρόσωπος της Watson, Malena Ngai, δεν απάντησε αμέσως στις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν σήμερα για το θέμα και αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανή προσφορά που έγινε χθες.

Οι μετοχές της Μarionnaud υποχώρησαν στα 14,86 ευρώ στις 23 Δεκεμβρίου του 2004 και στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών, μετά το πρόστιμα ύψους 93 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει λογιστικά λάθη που έγιναν το 2002 και το 2003. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 9,9% στις 10% Ιανουαρίου, καθώς υπήρχαν φήμες για την εξαγορά της, κλείνοντας στα 17,48 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα