Προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών ζητά ο Τρισέ

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 13:26
UPD:13:32

Η επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία – και κυρίως στην αγορά εργασίας – είναι ο μόνος τρόπος να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή οικονομία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αναπτυξιακές επιδόσεις σε αρκετές χώρες της Ευρωζώνης ήταν απογοητευτικές κατά τα περασμένα έτη», τόνισε ο κ. Τρισέ κατά τη σημερινή του ομιλία στο American Economic Press Club στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η τράπεζα από την εισαγωγή του ευρώ έχει συμβάλει στη συγκράτηση του πληθωρισμού. Επανέλαβε επίσης ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να υποχωρήσει φέτος κάτω από το 2%.

Επισήμανε ωστόσο ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτρέψει τους κινδύνους που απειλούν τη σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα.

Εξάλλου, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Αξελ Βέμπερ, δήλωσε ότι η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα πρέπει να προβεί σε αύξηση των επιτοκίων, εάν ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης ξεπεράσει τις προβλέψεις της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα