Βαράγκης: Εξαγορά της δραστηριότητας εμπορίας επίπλων και εξοπλισμού γραφείου της Fantoni Hellas

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2005 16:54

Τη δραστηριότητα της εμπορίας επίπλων και εξοπλισμού γραφείου της εταιρείας Fantoni Hellas AE πρόκειται να εξαγοράσει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΒΕΠΕ ΑΕ Βαράγκης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες ημέρες στα πλαίσια των ενεργειών της διοίκησης της ΑΒΕΠΕ ΑΕ Βαράγκης για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά του επίπλου γραφείου, τομέα στον οποίο η εταιρεία ήδη δραστηριοποιείται μέσω της σύμπραξής της με την πολυεθνική Steelcase SA από το 2000.

Η Fantoni Hellas ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό σε συνεργασία με ιταλικούς οίκους (Fantoni, Mateograssi, Ursella, Polflex, Pragma, Sitland, Κastel, Erus, Technarredi). Μέσω της εξαγοράς από την ΑΒΕΠΕ ΑΕ Βαράγκης της εν λόγω δραστηριότητας, πρόκειται να διευρυνθεί η προϊοντική της γκάμα και αναμένεται αντίστοιχη αύξηση του κύκλου εργασιών της. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, δύο από τα στελέχη της Fantoni Hellas AE θα εξακολουθήσουν να έχουν υπό την εποπτεία τους την προώθηση των πωλήσεων της εξαγορασθείσας δραστηριότητας για μία τουλάχιστον τριετία.

Στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΒΕΠΕ ΑΕ Βαράγκης του 2005 θα προταθεί να εκλεγούν τα πρόσωπα αυτά ως μέλη του ΔΣ της Βαράγκης και να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα απόκτησης μετοχών με τιμή απόκτησης μετοχής τη μέση χρηματιστηριακή τιμή του δεύτερου εξαμήνου 2004 και με αριθμό μετοχών που θα συναρτάται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων περιθωρίου μικτού κέρδους από τον εξαγορασθέντα κλάδο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΒΑΡΓ



Σχολιασμένα