Μοσκοβισί: Να κλείσουμε γρήγορα την αξιολόγηση

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 11:10
UPD:12:48
EPA/OLIVIER HOSLET

Μήνυμα για «γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης» έστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για το ελληνικό ζήτημα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η αβεβαιότητα της β’ αξιολόγησης έχει επιπτώσεις στην πορεία της οικονομίας, καθώς «οι θετικές τάσεις του 2016 συνεχίζονται με μειωμένο ρυθμό».

«Θα πρέπει να απορροφηθεί η αβεβαιότητα και να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος» έσπευσε να προσθέσει, καθιστώντας αναγκαία την επίτευξη σύγκλισης μεταξύ Αθήνας και θεσμών στις τρέχουσες επαφές στην ελληνική πρωτεύουσα.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του, επεσήμανε ότι «δεν απέχουμε πάρα πολύ, αλλά πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς ιδεοληψίες και συνθήματα».

«Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και πρέπει να εδραιώσουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη» ανέφερε παράλληλα, και χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία της Μάλτας. Κατά τον ίδιο, μάλιστα, η συγκεκριμένη συμφωνία θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε ότι «η Ελλάδα είναι σε θέση να γυρίσει σελίδα, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εμποδίσει την αβεβαιότητα». «Οφείλουμε να παγιώσουμε τα θετικά στοιχεία, να είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση και να δουλέψουμε περισσότερο» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις επιδόσεις της οικονομίας για το 2016, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς «τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρει η Κομισιόν το τελευταίο διάστημα».

Κάνοντας ειδική μνεία στη μετα-μνημονιακή εποχή, υποστήριξε ότι το πακέτο μέτρων θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο -εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις- ενώ τόνισε ότι «το χρέος θα πρέπει να γίνει βιώσιμο, ώστε να έχουμε μία πιο ρεαλιστική πορεία».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα