UBS Securities: Στις 10 καλύτερες επιλογές η TOUSA

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 10:58

Μεταξύ των καλυτέρων επιλογών στον κλάδο κατασκευής κατοικιών “homebuilding” στις ΗΠΑ συμπεριλαμβάνει η UBS Securities, την Technical Olympic USA, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Σε έκθεση της UBS Securities με ημερομηνία 10 Ιανουαρίου 2005 η TOUSA κατατάσσεται δέκατη βάσει των εκτιμούμενων πωλήσεων νέων κατοικιών (7.342) εντός του 2004, σε 17 μητροπολιτικές αγορές 9 πολιτειών των Η.Π.Α, στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η UBS Securities αναφέρει επίσης ότι τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους της Technical Olympic USA μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά και η εταιρεία να πετύχει περαιτέρω σημαντική εξοικονόμηση κόστους, βελτιώνοντας τις διαδικασίες και τον τρόπο διαχείρισης των προμηθειών για την κατασκευή κατοικιών.

Η μέθοδος της ισόρροπης και σταθερής παραγωγής κατοικιών (even flow production) που εφαρμόζει η εταιρεία, της επιτρέπουν μείωση του κατασκευαστικού χρόνου και εξοικονόμηση πρώτων υλών.

Περαιτέρω η UBS τονίζει ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη ανά μετοχή (EPS), έχουν παρουσιάσει, για τα τελευταία πέντε χρόνια, μέσους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης (CAGR) 39% και 22% αντιστοίχως και ότι οι προσδοκώμενοι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτεροι του μέσου όρου για το 2005 και μετά.

Οι αναλυτές της UBS Securities εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της Technical Olympic USA, αναβαθμίζοντας τη σύσταση σε 'αγορά 1' από 'αγορά 2' και διατηρώντας παράλληλα την τιμή στόχο στα 33 δολ. ανά μετοχή, από USD 25 που διαπραγματεύεται την περίοδο αυτή στο NYSE.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα