Airbus: Λύθηκε το πρόβλημα βάρους του A-380

Εντός του στόχου το πρώτο νέο αεροσκάφος, σύμφωνα με την εταιρεία
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 11:30

KATΩ από τον στόχο που έχει θέσει για το βάρος του η Airbus SAS, ζυγίζει ο νέος κολοσσός των αιθέρων A380, 555 θέσεων, ενώ η εταιρεία εγγυάται ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της στους αερομεταφορείς.

Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην Τουλούζη της Γαλλίας, είναι 0,4% έως 0,5%, πιο ελαφρύ από τον στόχο που είχε τεθεί από την εταιρεία, όταν αυτό είναι άδειο, σύμφωνα με τον Gustav Humbert, Chief Operating Officer της Airbus, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Μπορούμε να επιτύχουμε όλες τις εγγυήσεις που παρείχαμε στις αεροπορικές εταιρείες για τις επιδόσεις του αεροσκάφους», ανέφερε ο Humbert, συμπληρώνοντας: «Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Η Airbus παρουσίασε το Α380, με το οποίο επιχειρεί να διατηρήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι της Bοeing Co., σε μια αγορά ύψους 50 δισ. δολ. Το αεροσκάφος, κοστίζει περισσότερο από 12 δισ. ευρώ (16 δισ. δολ.) για να παραχθεί και δίνει τη δυνατότητα στην Airbus με τα αεροσκάφη της να μεταφέρει έως και 800 επιβάτες. Η εταιρεία σχεδιάζει ένα αεροσκάφος, το οποίο θα έχει κατά 15% λιγότερη κατανάλωση από την αντίστοιχη ενός Boeing 747.

«Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε με συγκεκριμένες αναλογίες», είπε ο Humbert και εφ'όσον αυτό επιτυγχάνει τους στόχους των επιδόσεων, σημαίνει ότι η Airbus, δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει πρόστιμα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα