Διαβουλεύσεις Ελλάδας - Κομισιόν για την εκτέλεση των προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ

Καμία απόφαση μέχρι στιγμής - Αισιοδοξία για επίλυση των προβλημάτων μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 15:30

Στη φάση των διαβουλεύσεων με τις ελληνικές αρχές βρίσκεται η Ευρωπαϊκή ΕΠιτροπή σχετικά με μια σειρά από παρατυπίες που έχουν διαπιστωθεί στην εκτέλεση έργων και προγραμμάτων τα οποία έχουν ενταχθεί στο Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Αυτό δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική Επίτροπος της Ε.Ε., Ντανούτα Χούμπνερ, σημειώνοντας ότι στην παρούσα φάση δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Η κ. Χούμπνερ υπενθύμισε πως ανάλογες παρατυπίες με αυτές της Ελλάδας έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν και σε άλλα κράτη μέλη, όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Αναφερόμενη στη διαδικασία των διαβουλεύσεων η κ. Επίτροπος τόνισε πως πρόκειται για μια μακρά διαδικασία, κατά την οποία η Επιτροπή είναι πάντα πρόθυμη να βοηθά τα κράτη-μέλη για την πιστή εκτέλεση των προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε..

Η κ. Χούμπνερ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα όποια προβλήματα ή παραλείψεις, θα έχουν διορθωθεί εντός της προθεσμίας που έχει λάβει η Ελλάδα από την Κομισιόν, η οποία λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σημείωσε τέλος την ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών της Επιτροπής να μεταβούν στην Αθήνα, ώστε να παράσχουν στις ελληνικές αρχές κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να ρυθμιστούν οι όποιες εκκρεμότητες.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα