Υπεγράφη η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της ΜΕΒΓΑΛ

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 16:58
UPD:17:00
Mevgal.gr

Η απόφαση της ΜΕΒΓΑΛ για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 10,0 εκατ. ευρώ, αλλά και το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο, έδωσαν το έναυσμα στις τράπεζες να εγκρίνουν την αναδιάρθρωση.

Tη δεσμευτική συμφωνία με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, υπέγραψε η γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, με στόχο την αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού.

Το μνημόνιο συναντίληψης, το οποίο υπεγράφη μεταξύ των τραπεζών και του 86,39% των μετόχων -ΔΕΛΤΑ και οικογένεια Χατζάκου- παρέχει τη δυνατότητα στην εταιρεία για έκδοση νέου ομολογιακού δανείου, ύψους 54,3 εκ. ευρώ, δεκαετούς διάρκειας, το οποίο θα αποπληρώσει την υφιστάμενη οφειλή προς τις τέσσερις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προέκυψε έπειτα από τη θετική αξιολόγηση των τελευταίων ενεργειών της ΜΕΒΓΑΛ από την πλευρά των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της ΜΕΒΓΑΛ για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 10,0 εκατ. ευρώ, αλλά και το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο, έδωσαν το έναυσμα στις τράπεζες να εγκρίνουν την αναδιάρθρωση.

Σημειώνεται πως η ΑΜΚ ενίσχυσε τη ρευστότητα της εταιρείας, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν εξοφληθεί οι καθυστερημένες οφειλές εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, και να έχει αποκατασταθεί η ροή πληρωμών προς τους προμηθευτές και κτηνοτρόφους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα