Παπανδρέου: Σφίγγει τον κλοιό της επιτήρησης το Εcofin

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2005 19:06

«Τη δυσάρεστη εικόνα για την ελληνική οικονομία, επιβεβαιώνει η σημερινή απόφαση του Ecofin http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/18/1004509.htm . Προβλέπει δυσοίωνες εξελίξεις για την ελληνική οικονομία το 2005. Σφίγγει τον κλοιό της επιτήρησης, καθώς ο προϋπολογισμός του 2005 είναι ανεφάρμοστος. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις μας. Δεν μπορεί να χαίρεται κανένας Ελληνας για την κατάσταση της οικονομίας, κατάσταση για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μας ανησυχεί, όμως, ακόμα περισσότερο η αίσθηση ευδαιμονίας και ικανοποίησης που προβάλει η κυβέρνηση, που φαίνεται πια ότι ζει μακριά απ’ την πραγματικότητα της μέσης ελληνικής οικογένειας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνεδρίαση των Συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι είχαμε την παρωδία της απογραφής, που, τελικά, έχει ως αποτέλεσμα, πρώτον, να ρεζιλέψει τη χώρα μας διεθνώς, και δεύτερο και χειρότερο, να βάλει τη χώρα μας υπό συστηματική και σκληρή επιτήρηση και όχι μόνο αυτό, αλλά η κυβέρνηση με την απερίγραπτη οικονομική διαχείριση των τελευταίων μηνών του 2004, φέρνει τη χώρα μας σε μία οικονομική δυσπραγία».

ΣΥΝ: Απαράδεκτη η υπαγωγή σε καθεστώς επιτήρησης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις σημερινές αποφάσεις του Ecofin, δήλωσε: «Το Σύμφωνο σταθερότητας απεδείχθη για την Ε.Ε. σύμφωνο αποσταθεροποίησης της ανάπτυξης, της κοινωνικής προστασίας και της απασχόλησης. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για τον οποίο θεωρούμε την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς επιτήρησης απαράδεκτη αλλά και επιλεκτική. Πολύ περισσότερο είμαστε αντίθετοι στις κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες, στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος, εφαρμόζουν μια νέα εξουθενωτική λιτότητα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα