Ιαπωνία: Αμετάβλητα, κοντά στο μηδέν, τα βασικά επιτόκια

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 08:04

ΚΟΝΤΑ στο μηδέν, διατήρησε το κόστος δανεισμού η Bank of Japan, προκειμένου να διατηρήσει τη διοχέτευση κεφαλαίων στην οικονομία και να θέσει τέλος στην κρίση έξι ετών από τον αντιπληθωρισμό, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της ανόδου του γιέν.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Toshihiko Fukui και τα οκτώ μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, ψήφισαν ομόφωνα στη διατήρηση των επιτοκίων στα υψηλότερα επίπεδα του στόχου των αποθεμάτων προς τους δανειστές, στα 35 τρισ. γιέν (342 δισ. δολ.), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας στο Τόκυο. Επίσης διατήρησαν στα ίδια επίπεδα τα ομόλογα του δημοσίου, μηνιαίας διάρκειας, στο 1,2 τρισ. γιέν. Η Bank of Japan, δεν έχει αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί από τις 20 Ιανουρίου του 2004.

Το γιέν, έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών, έναντι του δολαρίου, απειλώντας να περιορίσει τα κέρδη των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Sharp Corp. και της Sanyo Electric Co., περιορίζοντας την ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο. Το νόμισμα σημείωσε άνοδο 5,9% το τελευταίο τρίμηνο και ενδέχεται να εντείνει τον αντιπληθωρισμό, καθιστώντας τα εισαγόμενα προϊόντα φθηνότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα