Bank of Japan: Χαμηλότερη των προβλέψεων φέτος η ανάπτυξη

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 08:32

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ των προβέψεων της Bank of Japan τον Οκτώβριο, θα είναι η ανάπτυξη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο, της ιαπωνικής, καθώς οι εταιρείες του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας μείωσαν την παραγωγή τους, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό των αποθεμάτων.

«Η ιαπωνική οικονομία, παρέκκλινε ελαφρώς από την προοπτική ανάπτυξή της», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Κεντρική Τράπεζα, εξ αιτίας της μείωσης της παραγωγής και των αποθεμάτων των καταναλωτικών αγαθών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο διοικητής της τράπεζας, Toshihiko Fukui και τα οκτώ μέλη του συμβουλίου της, ψήφισαν για τη διατήρηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, κοντά στο μηδέν. http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/01/19/1004773.htm .

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε τους δύο από τους τρεις μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών και εξαρτημάτων, να μειώσουν τα αποθέματά τους. Οι βιομηχανίες περιόρισαν τις δαπάνες, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι πωλήσεις τους, συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων της Tokyo Electron Ltd.

«Η Bank of Japan, δεν έχει άλλη επιλογή, παρά τη διατήρηση της σημερινής πολιτικής και όσο καιρό η οικονομία της Ιαπωνίας θα χάνει τη δυναμική της, τη στιγμή που η ισχυροποίηση του γιέν γίνεται απειλητική», ανέφερε πριν από την ανακοίνωση της τράπεζας, ο Yasunari Ueno, οικονομικός αναλυτής της Mizuho Securities Japan Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα