Γ. Σταθάκης: Κανένα νέο μέτρο έως το τέλος του προγράμματος

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 11:58
UPD:14:48
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης το πλεόνασμα του 2016, τονίζοντας πως διασφαλίζει ότι θα έχουμε μια ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος και μέχρι το τέλος του δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα. 

Μιλώντας στον Real FM, πρόσθεσε πως το πλεόνασμα του 2016 αποτελεί μια στέρεη βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας στο τρέχον έτος και το 2018.

Ερωτηθείς αν έφερε ύφεση το πλεόνασμα του 2016, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως το 2016 υπήρχε μια σχετική ανασφάλεια, άρα η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων μαζί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, λύνουν οριστικά τα προβλήματα, για τη διευκόλυνση της ανάκαμψης της οικονομίας. «Συνεπώς, η δημοσιονομική επίτευξη έχει τεράστια σημασία, λαμβάνοντας υπόψη το ευρύτερο κλίμα της οικονομίας» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το πού βρισκόμαστε στη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε πως έχουμε μια συμφωνία, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη και καλούμαστε να επιλύσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Διευκρίνισε ότι αναφέρεται στην τεχνική συμφωνία για την ολοκλήρωση του ορογράμματος το 2018. Έχουμε τη συμφωνία έτοιμη σε αδρές γραμμές για το 2019 και το 2020, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, προκειμένου και τα τρία να ψηφισθούν από κοινού στις 22 Μαΐου, πρόσθεσε.

Ο κ. Σταθάκης είπε ακόμη πως επικειται η εξαγγελία από τον πρωθυπουργό του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη. Όπως είπε, πέρα από τη γενική αναπτυξιακή στρατηγική, η ανάκαμψη της οικονομίας περνά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που υλοποιεί εν πολλοίς η κυβέρνηση, όπως, το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων, ο αναπτυξιακός νόμος και πληθώρα άλλων που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα