Motorola: 34% υψηλότερα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2005 13:07

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 34%, εξ αιτίας της αύξησης της ζήτησης για ακριβότερα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένου και του μοντέλου Razr, αξίας 499 δολ., σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Motorola Inc.,

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυξήθηκαν στα 654 εκατ. δολ. ή 27 σεντς ανά μετοχή, έναντι 489 εκατ. δολ. ή 20 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 27%, φθάνοντας στα 8,84 δισ. δολάρια.

Το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα κέρδη της Motorola θα είναι περίπου 17 σεντς ανά μετοχή, σε πωλήσεις ύψους 7,5 δισ. δολ., πρόβλεψη, που απογοήτευσε μερίδα οικονομικών αναλυτών της Wall Street. Οι εκτιμήσεις, ήταν πολύ φιλόδοξες, μετά την απόφαση του επικεφαλής της Motorola, Ed Zadner, να μειώσει το κόστος λειτουργίας της εταιρείας με τη μείωση του προσωπικού της κατά 1.000 ανθρώπους και την επανεπένδυση χρημάτων στο τμήμα παραγωγής chip, το οποίο ήταν ζημιογόνο.

Οι μετοχές της Motorola υποχωρούσαν 49 σεντς, ποσοστό 2,8%, φθάνοτνας στα 16,94 δολ. η μία, στη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο 40 σεντς, φθάνοντας χθες στις 4 μ.μ., στα 17,43 δολ. η μία, στο New York Stock Exchange. Πέρυσι, οι μετοχές της εταιρείας, σημείωσαν συνολικά άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 37%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα